събота, 8 март 2014 г.

Пожелания

Ако някой ден все пак остареем заедно, искам да бъдем като възрастната двойка в автобуса. Той с тъмен костюм и светла вратовръзка. Широко усмихнат прави път на своята дама, а после се спира при шофьора, за да купи билети. А тя с черно палто, изискан шал и грижливо оформени къдрици запазва места навътре в автобуса. Двамата са видели много, живели са дълго и знаят да ценят своето щастие.

Ако някой ден все пак остареем заедно, искам да бъдеш като мъжа на касата в магазина, който купува скъпо вино и се усмихва с внимание на касиерката. Висок с посивяла и небрежно разрошена коса. Тъмни, леко износени дънки и черно, кожено яке. Видял е много, живял е дълго и знае как да се наслади на оставащото време.

Ако някой ден все пак остареем заедно, искам да бъда като дамата с червеното палто, която пие кафето си рано сутрин в някое малко кафене. Преглежда пресата и изучава тишината на сънливия град. А после се отправя по малките улички към все още забързаното си ежедневие. Видяла е много, живяла е дълго и знае как да направи най-доброто от оставащото време.

Ако някой ден все пак остареем заедно, искам да бъдем една по-добра версия на себе си!


4 коментара:

  1. Пожеланията са топли и красиви :)
    Нека сбъдването е още по-топло и по-красиво!
    Честит празник, Джейн! Обичай и бъди обичана! :)

    ОтговорИзтриване