четвъртък, 21 май 2015 г.

Съдбовни съмнения

Влакът прелита от гара на гара. И все пак времето е сякаш спряло. Тихо е. Капки дъжд се разбиват по прозореца в дясно от мен. Някъде в далечината грее слънце, а на мен ми е студено.

Мисля си за всички онези трябваше и можеше, които срещаме в живота си... Понякога ми се струва, че ежедневието е война със съдбата. А всички можеше и трябваше са боеприпасите на съдбата. Малки, но ефикасни, гранати със закъснител.

Вървиш си по улицата. Почти доволен от току що приключилата делова среща. Аха, аха да се зарадваш и да отметнеш деня като успешен. И БАМ! С левия си крак сритваш едно тлъсто можеше. Разбира се то не избухва на момента, вместо това започва да те гложди прилежно отвътре, оставяйки смърдяща диря от съмнение след себе си:
Можеше да бъда малко по-убедителен! Можеше да подготвя по-добра презентация! Можеше...
В края на деня доброто ти  настроение е разядено от злобното можеше, а ти заспиваш кисел и сърдит на целия свят. БАМ! 1:0 за съдбата!

Първа среща. Скромно, тихо момиче и още по-тихо момче. Срамежливи погледи, колебливи въпроси. Недоизказани желания и много неудобно мълчание. Кафето е изпито и всеки поема по пътя си. Малко след като се сбогуват, всеки от героите ни се сблъсква с по едно трябваше.
Трябваше да се усмихвам по-широко! Трябваше да й задавам повече въпроси! Трябваше да му кажа, колко ми харесва загадъчната му усмивка...Трябваше!
Така нашите герои се прибират всеки у дома си. Разочаровани и измъчвани от всички призрачни трябваше, те дори забравят, че са си разменили телефонните номера. БАМ! 2:0 за съдбата!

Влакът прелита от гара на гара. А по прозореца в дясно от мен се разбиват капки дъжд, премесени с хиляди можеше и трябваше.
Трябваше по-малко да бързам и повече да го обичам. Трябваше да изпусна влака и можеше да прекарам повече време в компанията му.
Почти напълно изгубена сред потопа от съмнения за малко да не забележа красивата дъга, която се бе появила на небето.

Питам се дали битката с всички съдбовни съмнения, няма да е по-лека, ако заместим всички трябваше и можеше с беше...


Беше успешен ден!

Беше вълнуваща среща!

Беше хубаво да бъда с теб!






Няма коментари:

Публикуване на коментар