неделя, 4 май 2014 г.

Майска неделя

Слънцето грее. Лек майски вятър се заиграва с шлифера ми. Късен следобед. Може би към пет. Главната улица е почти празна, а кафетата са пълни. Поръчвам си ванилов сладолед, донасят ми го обилно полят с черешов сироп... Усмихвам се и изслушвам щастливият разказ на една добра приятелка. Всичко си е на мястото. Нищо не е в повече и нищо не липсва. Просто първата неделя от май.

Прибирам се у дома и откривам, че на този ден е била родена Одри Хепбърн. Не знам много за нея, всъщност не знам нищо за нея. Красиво лице, известна актриса и до там. Отбелязвам си мислено, че е хубаво да гледам някой нейн филм, когато ми остане време в излишък. Автоматично почти по навик, проверявам известните неини цитати. И ей така съвсем случайно, намерих перфектният завършек на първата неделя от май :)))

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът гори най-много калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да си силен, когато всичко изглежда объркано. Вярвам, че най-красивите момичета са щастливите момичета. Вярвам, че утре е друг ден и вярвам в чудеса."
 





Няма коментари:

Публикуване на коментар